اوایل سال ۱۳۹۵ که ماجرای موسوم به حقوق های نجومی و پخش چند گزارش از صدا و سیما درباره آن با اولویت مدیران بیمه مرکزی، چالش هایی را میان نهاد ناظر صنعت بیمه و این رسانه ایجاد کرد، شاید کسی فکر نمی کرد که این روند باز هم تکرار شود، چرا که در مدت کوتاهی، ظاهرا روابط خوبی میان این دو نهاد برقرار شده بود.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری خرد و کلان، گفت و گوی ویژه خبری سال ۱۳۹۵ که در آن بیمه مرکزی به مسلخ رفت و به استعفای رئیس کل وقت منتهی شد را شاید یکی از تلخ ترین روزهای صنعت بیمه بتوان نامگذاری کرد. حتی پخش گزارش های متعدد علیه شیوه عملکرد شرکت بیمه توسعه و مشکلات ناشی از آن هم نتوانسته بود تا این اندازه، بدبینی نسبت به صنعت بیمه را ترویج کند.
پس از آن، اما بیمه مرکزی و سپس بیمه گران و حتی فعالان استارت آپی صنعت بیمه، تلاش کردند روابط خود را با صداوسیما تلطیف کنند. ساخت برنامه «دوربرگردون» که قصد داشت به صورت نامحسوس به مساله بیمه و نقش آن در ایجاد فضای اطمینان خاطر میان رانندگان بپردازد را شاید بتوان شروع این فرایند دانست.
پس از آن ساخت سریال های «پلاک ۱۳»، «چشم بندی» و «چشم بندی ۲» که با مشارکت مستقیم نهاد ناظر صنعت بیمه و زیرمجموعه های آن ادامه یافت و هزینه های هنگفتی را نیز به خود اختصاص داد، نشان می داد که گویا نه تنها روابط تیره و تار میان صنعت بیمه و صداوسیما ترمیم شده، بلکه حتی صداوسیما نیز به ادامه این روند ترغیب شده است.
گزارش های مرکز تحقیقات صداوسیما نشان می داد که سریال های مورد حمایت بیمه مرکزی، جزو سریال های پرمخاطب قرار گرفته اند و در نتیجه، ادامه این مسیر می توانست به نفع هر دو طرف ماجرا باشد. در هفته های اخیر نیز انتشار تیزرهای تبلیغاتی برخی شرکت های بیمه و استارت آپ های فعال در این صنعت، از تزریق حجم قابل توجهی پول به صداوسیما از طریق بیمه گران خبر می داد.
حالا اما پخش یک گزارش با تیتر «قلدری برای قانون»، و انتشار جملات سهمگین «اینجا کمیسیون اصل نوده! ما با کسی شوخی نداریم. من به دستگاه قضایی معرفی میکنم» از زبان رئیس کمیسیون خطاب به رئیس کل بیمه مرکزی، نشان می دهد که گویا ماه عسل بیمه مرکزی و صداوسیما به پایان رسیده است.
ماجرا به همین جا ختم نشده و خبرگزاری صداوسیما، این گزارش را با تیتر «ترک فعل چندین باره بیمه مرکزی در اتصال به سامانه املاک و اسکان» در سایت خود هم منتشر کرده و فایل تصویری گزارش را هم پیوست کرده است.
روایت بیمه مرکزی از این جلسه گرچه متفاوت بود، اما واکنش شدیدی هم به گزارش صداوسیما داشت. بیمه مرکزی با تیتر «گزارش خبری صدا و سیما از این جلسه تقطیع شده و بخش قابل توجهی از آن عاری از حقیقت بود»، رسانه ملی را به خلاف گویی متهم کرده است.
در اطلاعیه بیمه مرکزی آمده است: «متأسفانه علیرغم اینکه این جلسه در محیطی کاملا تعاملی برگزار شد و حتی رئیس کمیسیون اصل ۹۰ دستور برگزاری جلسه به رئیس کارگروه تعاملپذیری را دادند تا برای مشکلاتی که صنعت بیمه مطرح میکند راهکاری اندیشیده شود، اما صدا و سیما گزارشی کاملا خلاف واقع از آن جلسه پخش کرد. در واقع از جلسهای که با تعامل برگزار و با تفاهم تمام شد، تصویری برعکس و کاملاً غیرتعاملی ارائه داد. نکته جالب ماجرا آنجاست که در گزارش صدا و سیما که اختصاص به سامانه املاک داشت، بخشی از صحبتهای حجتالاسلام پژمانفر که اصلا مربوط به سامانه املاک نبوده و مخاطبش مسأله دیگری بود اضافهشده و نتیجهای خلاف واقع به بیننده القا میشود. انتشار فیلم کامل این جلسه میتواند به شفافیت موضوع کمک کند.»
اکنون باید دید آنچه رخ داد، روند تعامل بیمه مرکزی و صداوسیما را تغییر خواهد داد؟ آیا باید باز هم منتظر پخش گزارش هایی علیه بیمه گران باشیم؟ آیا تبلیغات تلویزیونی شرکت های بیمه ادامه خواهد یافت و یا این روند عوض خواهد شد؟
کد خبر: 21226