آمار ده ماهه شکایات بیمهگزاران از شرکتهای بیمه که از سوی بیمه مرکزی منتشر شده است نشان می دهد در اغلب موارد، پس از شکایت بیمه گزار از شرکت بیمه گر، رای نهایی به نفع بیمه گزار صادر شده است. به عبارت دیگر، دست کم در مواردی که شکایتی از بیمه گر ثبت شده، مشخص شده است که ارزیابی درستی از خسارت بیمه گزار انجام نشده بوده است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری خرد و کلان، آمار شکایات بیمه گزاران علیه بیمه گران که مدتی است دوباره از سوی بیمه مرکزی منتشر می شود، بیان گر ابعاد تازه ای از عملکرد شرکت های بیمه است.
تحلیل بخشی از این اطلاعات که به صورت عمومی منتشر شده است، از آن حکایت دارد که در رشته بیمه بدنه اتومبیل، بیش از ۶۱ درصد شکایات بیمه گزاران علیه بیمه گران، «وارد» تشخیص داده شده است. همچنین در رشته پر مخاطب بیمه شخص ثالث، حدود ۷۰ درصد شکایات وارد بوده است.
این اعداد زمانی معنی دارتر می شوند که بدانیم در برخی شرکت های بیمه، درصد شکایات وارد به کل شکایات، تا ۹۴ درصد هم رسیده است! این به آن معناست که چنین شرکت هایی، بدون واهمه و ترس از نهاد ناظر صنعت بیمه و یا سایر نهادهای نظارتی، حق بیمه را دریافت کرده و آشکارا از پرداخت خسارت درست به بیمه گزار، سرباز زده اند.
ماجرا زمانی حساس تر می شود که بدانیم که بیشترین میزان شکایات «وارد»، در حوزه بیمه های خرد است که با عموم مردم سروکار دارد. به عبارت دیگر، همان رشته هایی که می تواند به توسعه فرهنگ بیمه بیانجامد و سطح بهره مندی آن در جامعه بیشتر از رشته های تخصصی است، با شکایت بیشتری مواجه شده و از قضا، عمده این شکایات نیز وارد بوده است!
نگاهی به جدول کلی شکایات نیز نشان می دهد در سایر رشته های هم شرایط چندان مطلوب نیست، به طوری که بیش از ۶۳ درصد کل شکایات وارده به نهاد بیمه مرکزی، به نفع بیمه گزار پایان یافته و در رشته ای مانند بیمه کشتی، در هر دو شکایت وارده علیه شرکت بیمه گر، رای به نفع بیمه گزار صادره شده است!
این اعداد در حالی است که بسیاری از مردم، اساسا از امکان شکایت علیه شرکت های بیمه گر اطلاعی ندارند و یا در زمان دریافت خسارت، به همان میزانی که از سوی شرکت بیمه پرداخت می شود اکتفا می کنند.
اکنون شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران پس از هر بار مراجعه مشتریان به مراکز خدمات دهنده خودروسازان، با آنها تماس گرفته و جزئیات خدمات دریافتی و میزان رضایت آنها را ارزیابی می کند. شاید بد نباشد این سازمان و یا حتی بیمه مرکزی نیز به منظور ارزیابی میزان رضایت بیمه گزاران از شرکت های بیمه، سازوکاری را تعریف کند تا مشخص شود واقعا شرکت ها تا چه اندازه، خسارت بیمه گزاران را درست ارزیابی کرده و پرداخت می کنند.
کد خبر: 21024