یکشنبه , ۳ فروردین ۱۴۰۴

اختصاصی/ آمار تکافل صادره توسط شرکت‌های بیمه‌گر، «تقریبا هیچ»!

طی سه سال فعالیت دولت سیزدهم، «تکافل» یکی از کلان پروژه های تعریف شده در صنعت بیمه بود که هزینه های زیادی را بر آن تحمیل کرد. عموم کنفرانس ها، همایش ها، فعالیت های علمی و پژوهشی پژوهشکده بیمه و بیمه مرکزی، حول محور همین اقدام تعریف شد، اما اکنون آمار رسمی دریافت شده از عملکرد «تکافل» طی این مدت نشان می دهد که دستاور آن، «تقریبا هیچ» بوده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری خرد و کلان، رئیس کل بیمه مرکزی روز گذشته و در آیین تودیع و معارفه رئیس پژوهشکده بیمه، بر لزوم جمع‌آوری و حفظ مطالعات و تجربیات حاصل شده در زمینه تکافل، تدوین نتایج این فعالیت‌ها و ارائه به شرکت‌های بیمه برای بهره‌برداری مقتضی در راستای عرضه محصولات جدید در کشور تاکید کرده است.

دکتر محمدمهدی عسگری، رئیس پیشین پژوهشکده بیمه که او را از منسوبان به رئیس جمهور شهید می دانند، طی دوره مسئولیتش تمرکزی جدی بر موضوع تکافل داشت و تلاش کرد آن را به شرکت های بیمه تسری بدهد. حال اما اطلاعات موجود نشان می دهد در عملیاتی کردن این ایده، چندان موفق نبوده است.

آمار اختصاصی در اختیار خبرنگار ما نشان می دهد در دوره دولت سیزدهم، ۱۰ شرکت بیمه مجوز فعالیت در حوزه تکافل را دریافت کرده بوده اند، اما گویا تنها دو شرکت موفق شده اند «تکافل» را عملیاتی کنند که آمار عملکرد آنها به این شرح است:

۱- شرکت بیمه دانا تا تاریخ ۱۸ فروردین سال جاری تعداد ۹۶۷ تکافل نامه خانواده با سرمایه تکافل/ تعهد تکافل گر، معادل ۱،۰۱۵،۹۳۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال و حق اشتراک صادره و تولیدی به میزان ۱۳،۶۰۸،۵۶۰،۰۰۰ ریال صادر کرده است. این شرکت در دوره اعلامی، خسارتی از محل تکافل نامه مذکور، پرداخت نکرده است.

۲- شرکت بیمه ایران یک فقره تکافل نامه گروهی عمر و حوادث تکمیلی کارکنان دولت برای شاغلین شرکت سهامی بیمه ایران در سامانه نرم افزاری این شرکت، برای تعداد ۳۳۲۶ نفر تکافل شونده با سرمایه فوت به هر علت، فوت بر اثر حادثه و نقص عضو و از کار افتادگی دایم کلی و جزئی ناشی از حادثه به ترتیب معادل ۲۰۰،۰۰۰،۰۰۰، ۴،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰ و ۴،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال صادر کرده و حق بیمه تکافل صادره معادل ۶،۴۴۳،۴۵۱،۰۰۰ ریال بوده است.

حال می توان این سوال را از متولیان امر تکافل در دوره مدیریت پیشین بیمه مرکزی و پژوهشکده بیمه مطرح کرد که درخت تکافل چه زمانی می خواهد میوه بدهد؟ آیا سه سال، زمان کافی برای اثربخشی این پروژه نبود؟

شاید دکتر لیلی نیاکان، رئیس کنونی پژوهشکده بیمه بهترین گزینه برای پاسخ به این سوال باشد، چرا که او خود از فعالان این حوزه بوده و موفق شده است، پیش از این عنوان «رتبه سوم پژوهشگر برتر در حوزه بیمه و تکافل در سال ۱۴۰۲» را از آن خود کند.

کد خبر: 19985

این را نیز بررسی کنید

بیمه مرکزی مجوز توسعه فیزیکی دریافت کرد

بیمه مرکزی مکلف شده است که ضریب نفوذ بیمه را در طول سال های برنامه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *