کتاب «روشها و نهادهای حل و فصل اختلافات غیردولتی (اختلافات تجاری نفت و گاز) از منظر حقوق تجارت بین الملل» نوشته مسعود سلیمانی منتشر شد.
به گزارش پایگاه خبری خرد و کلان، در معرفی این کتاب آمده است: افزایش ارتباطات و رشد روز افزون معاملات تجاری بین اشخاص حقیقی و حقوقی از کشورهای مختلف جهان، موجب تحولاتی گسترده و عمیق در تجارت بین الملل شده است.
از سوی دیگر، جهانیشدن نیز سبب گسترش روزافزون تجارت میان ملل مختلف شده است؛ دلیل اهمیت تجارت بینالمللی این است که کشوری را نمیتوان یافت که تمام نیازمندیهای خود را بدون داشتن روابط تجارتی به صورت احسن برآورده کند. مع الوصف در پی توسعه روابط و معاملات تجاری بین الملل، بالتبع بروز اختلافات ناشی از آنها هم گسترش یافته است.
یکی از مسائلی که مورد توجه متعاملین یک رابطه تجاری بین المللی میباشد، این است که اختلافات راجع به آن رابطه تجاری را به چه کیفیتی و با چه راهکارهای حقوقی می توان به بهترین وجه حل و فصل نمود، زیرا عدم حل و فصل اختلاف تجاری با شیوههای مناسب، می تواند پیامدهای زیانباری را برای توسعه تجارت به همراه داشته باشد.
در این میان، رفع اختلافات تجاری محصولات حوزه نفت و گاز به دلیل اینکه محصولاتی پرکاربرد و استراتژیک هستند، دارای اهمیت بسیار زیادی است. اهمیت این موضوع از آنجا بیشتر می شود که ایران یکی از کشورهای نفت خیز و گاز خیز است و از اعضای فعال و تأثیر گذار در اوپک به شمار میرود.
ایران دارای دخایر عظیم نفت و گاز است، براساس برخی اخبار نفت و گاز، تعداد ۱۴۵ میدان هیدروکربنی، مشتمل بر ۲۹۷ مخزن نفتی و گازی در ایران کشف شده است و علاوه بر خوزستان، استان های کرمانشاه، فارس، خراسان رضوی، هرمزگان، لرستان، ایلام، کهکیلویه و بویراحمد، بوشهر و قم نیز به عنوان استانهای نفتخیز و گازخیز کشور شناخته شدهاند.
بر این اساس، در کتاب “روشها و نهادهای حل و فصل اختلافات غیردولتی (اختلافات تجاری نفت و گاز) از منظر حقوق تجارت بین الملل”، ساز و کار نهادهای عمومی حل و فصل اختلافات بین المللی که امکان رسیدگی به اختلافات و دعاوی نفت و گاز را دارند، بررسی شده است. علاوه بر آن امکان افزایش صلاحیت نهادهای موجود و نیز ایجاد مراجع جدید برای رسیدگی و رفع اختلافات بین المللی نفت و گاز مورد بررسی قرار گرفته است.
اهمیت پژوهش در این مقوله از آنجاست که می تواند، سرفصل های نوینی را برای مداقه و یافتن راهکارهای جدید جهت رسیدگی به اختلافات تجاری بین المللی به خصوص در حوزه انرژی و نفت و گاز بگشاید، از آن جمله می توان به تأسیس مراجع اختصاصی برای حل و فصل اختلافات بین المللی نفت و گاز اشاره نمود که در این کتاب به تفصیل در مورد آن بحث شده است.
کد خبر: 18313