شنبه , ۸ مهر ۱۴۰۲

«استاد هاشمی» به دنبال اصلاحات در صنعت بیمه است

«علی استاد هاشمی» رئیس کل تازه نفس بیمه مرکزی که پیش از این در جایگاه معاونت نظارت فعالیت می کرد، از همان بدو نشستن بر صندلی ریاست، به فکر اصلاح کردن فرایندهای بیمه گری افتاده است؛ این را می توان از سخنان اخیر او ارزیابی کرد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری خرد و کلان، استاد هاشمی که در مسئولیت های پیشین، به صورت عمومی تقریبا اظهار نظری از او منتشر نشده و مواضعش نامشخص بود، اکنون آشکار کرده است که به دنبال اصلاحات در صنعت بیمه است؛ او تاکید کرده که «نیازمند تغییر برخی از مقررات و قوانین قدیمی هستیم» و  از «رویکرد جدید نظارتی» سخن گفته است.

رئیس کل بیمه مرکزی از اصلاح آیین نامه ها به عنوان یکی از برنامه های اصلی خود خبر داده و تاکید کرده است که «پژوهشکده بیمه به عنوان بازوی پژوهشی بیمه مرکزی، باید با توان بیشتری نهاد ناظر را در این مهم یاری کند و پیوست مطالعاتی – تطبیقی موضوعات مطرح در شورای عالی بیمه را ارائه کند.»

به گفته او، «صنعت بیمه باید همگام با نیازهای روز جامعه حرکت و برای تمام فعالیت های اقتصادی و اجتماعی افراد، بیمه نامه طراحی کند.» استاد هاشمی به عنوان مثال با اشاره به «بیمه زائران اربعین»، گفته است: «همواره زائرین برای حضور در رویداد بزرگ اربعین و در فواصل مختلف برای زیارت (عتبات) در رفت و آمد هستند، لذا باید نسبت به تدوین آیین نامه برای یک بیمه نامه زیارتی اقدام کنیم تا هموطنان ما در طول سال هم از خدمات بیمه بهره مند شوند.

گزارش بیمه مرکزی از این حکایت دارد که بیمه گران در سال گذشته تنها ۹ محصول جدید طراحی کرده اند و تعداد محصولات جدید طراحی شده در صنعت بیمه طی سال جاری، تنها ۳ عدد بوده که طراحی دو محصول هم توسط شرکت تازه تاسیس کاریزما بوده است.

از نکات دیگر بیان شده توسط رئیس کل جدید بیمه مرکزی، می توان به ضرورت افزایش اطلاع رسانی نسبت به خدمات بیمه گران اشاره کرد. استاد هاشمی، افزایش آگاهی رسانی عمومی در راستای اشاعه فرهنگ بیمه میان مردم را یکی دیگر از رویکردهای جدید نهاد ناظر صنعت بیمه دانسته و گفته است: برای آشنایی بیشتر مردم با خدمات و محصولات بیمه ای، صنعت بیمه باید با همکاری صدا و سیما، حضور مستمر در رسانه ها و شبکه های اجتماعی داشته باشد، چرا که صنعت بیمه همیشه به عنوان حامی مردم در روزهای سخت حادثه حضور داشته، اما به دلیل عدم اطلاع رسانی کافی، نقش و کارکرد بیمه گاه نادیده گرفته شده است.

او همچنین تعصب خود نسبت به وصول مطالبات بیمه گران را یادآوری کرده است؛ آنجا که در جریان حضور در کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در کربلای معلی، لزوم دریافت مستقیم حق بیمه توسط شرکت بیمه گر را یادآوری کرده و گفته است: «طبق قانون بیمه، حق بیمه باید صرفا به حساب شرکت بیمه گر واریز شود و پس از وصول آن، تعهدات بیمه گر آغاز شود.»

ماجرای مطالبات معوق بیمه گران از بیمه گزاران و کارگزاران، قصه ای طولانی در صنعت بیمه است. این واقعه که همواره با مواضع «کج دار و مریز» صنعت بیمه همراه بوده، گاه چنان حساسیت برانگیز شده که تا برکناری سخنگوی بیمه مرکزی نیز پیش رفته است!

از دیگر مواضع «اصلاحی» رئیس کل کنونی بیمه مرکزی، می توان به «لزوم اصلاح ساختار سازمانی بیمه مرکزی» اشاره کرد. او ساختار جدید نهاد ناظر را  «بر محور شایسته سالاری و جانشین پروری» خوانده است. پیش از این، سامانه دولت سنج که عملیات ارزیابی نهادهای دولتی بر اساس برنامه ها و اهداف طراحی شده را روایت می کند، اعلام کرده بود که بیمه مرکزی در سال ۱۴۰۱ و در جریان ارزیابی عملکرد «شایسته سالاری»، در شاخص «به­ کارگیری افراد بر اساس سازوکار عادلانه» موفق شده است ۱۰۰ درصد اهداف از پیش تعیین شده را محقق کند، اما در شاخص «رعایت شرایط احراز در انتصاب نیروی انسانی» تنها ۳۰ درصد و در شاخص «انتصاب مدیران بر اساس شایستگی» تنها ۵۵٫۵ درصد اهداف محقق شده است.

«استاد هاشمی» البته هنوز در مورد نشت اطلاعات بیمه گزاران از طریق نرم افزار شرکتی که «پیش از هک شدن اطلاعاتش شد، بارها تذکر گرفته بود» اظهار نظری نکرده است؛ اتفاقی که پس از «فیش های حقوقی نجومی» برخی مدیران بیمه مرکزی در دولت قبل، می توان آن را جنجالی ترین اتفاق در صنعت بیمه دانست.

کد خبر: 18136

این را نیز بررسی کنید

قائم مقام بیمه مرکزی: اطلاعات به سرقت رفته از بیمه گزاران، قدیمی است

قائم مقام بیمه مرکزی اطمینان داد که اطلاعات به سرقت رفته از بیمه گزاران، نمی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *