شنبه , ۸ مهر ۱۴۰۲

فرماندهی «مفید امینی» در زمین سوخته بیمه معلم

«بیمه معلم بنیه مالی کافی نداشت»؛ این را «پیام محبی»، معاون توسعه نیروی انسانی شرکت مخابرات ایران، بیمه گزار پیشین شرکت بیمه معلم گفته است. او تاکید کرده است که «شکایات و نامه های شاغلین و بازنشستگان نشان می داد بیمه معلم بنیه مالی کافی نداشت تا به محض دریافت ملک از سوی مخابرات، خدمات بیمه ای را به طور کامل ارائه کند» و این را دلیل خروج پرتفوی بزرگ مخابرات از این شرکت دانسته است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری خرد و کلان،  از دیرباز شرکت بیمه معلم به عنوان دارنده انحصاری پرتفوهای آموزش و پرورش و کشتیرانی شناخته می شد، چرا که این دو نهاد، سهامداران اصلی شرکت بودند؛ این روزها اما شرایط به گونه ای دیگر تغییر کرده است. در آستانه فرارسیدن سال جدید تحصیلی، پرتفوی آموزش و پرورش برای سالی دیگر، به شرکت دیگری رفته است.

شرکت بیمه معلم از زیرمجموعه های صندوق ذخیره فرهنگیان است. به تازگی در اخبار آمده بود که با دستور کتبی رضا مراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش و رییس هیات امناء به مدیرعامل صندوق ذخیره، «حمید باقرنژاد» معاون برنامه‌ریزی و توسعه این موسسه به دلیل دریافت اضافه کاری غیرمتعارف از سمت خود برکنار شده است. فیش حقوقی منتشر شده از او در فضای مجازی، رقم ۴۱۲ میلیون تومان اضافه کاری را نشان می داد.

نمونه دیگری از ناکامی های بیمه معلم، خروج پرتفوی شرکت مخابرات ایران از این شرکت و پیوستن آن به یک شرکت بزرگ دیگر است؛ شرکتی که به گفته معاون توسعه نیروی انسانی شرکت مخابرات ایران، ضمن اینکه «گرید ۱» دارد، بهترین خدمات را هم ارائه می دهد. شرکت مخابرات ایران برای دریافت خدمات بیمه تکمیلی ۱۴۳ هزار نفر شاغل و بازنشسته و خانواده آنان، با شرکت دیگری قراردادی یک ساله منعقد کرده است.

بیمه معلم از کمبود نقدینگی رنج می برد. آمار عملکرد این شرکت در سه ماه نخست سال جاری از آن حکایت دارد که بر خلاف رویه معمول در صنعت بیمه، بیمه معلم با افت شدید حق بیمه تولیدی مواجه بوده است که این می تواند ناشی از خروج قراردادهای بزرگ و نیز کاهش اعتماد بیمه گزاران به این شرکت قدیمی باشد.

در حالی که تورم خرداد ماه سال جاری به ۴۸٫۵ درصد رسید و بازار بیمه کشور نیز با رونقی نسبی، توانست رشد ۶۳٫۵ درصدی در حق بیمه تولیدی را ثبت کند، شرکت بیمه معلم نه تنها نتوانست حق بیمه تولیدی خود را با تورم متناسب کند، بلکه رشدی منفی را در این شاخص مهم و کلیدی ثبت کرد.

آن گونه که خود بیمه معلم روایت کرده است، نرخ شد حق بیمه این شرکت در سه ماه نخست سال جاری، منفی ۹٫۶ درصد بوده است. این می تواند نکته قابل تاملی در کارنامه مدیران این شرکت باشد، چرا که بنا بر اعلام بیمه مرکزی، در ماه های ابتدایی سال، رشد حق بیمه تولیدی معمولاً در سطح بالایی قرار دارد!

جدول رسیدگی به شکایات بیمه گزاران از شرکت های بیمه نیز نشان می دهد در این شاخص هم شرکت بیمه معلم شرایط مطلوبی ندارد. در شرایطی که متوسط زمان رسیدگی به شکایات بیمه گزاران در صنعت بیمه ۱۲ روز است، این زمان در شرکت بیمه معلم ۲۷ روز ثبت شده است.

گرچه هنوز صورت های مالی شش ماهه این شرکت منتشر نشده است، اما به نظر می رسد با شرایط موجود، وضعیت سختی در انتظار مدیرعامل بیمه معلم است. وضعیتی که می توان آن را نتیجه عملکرد مدیران پیشین دانست.

کد خبر: 18130

این را نیز بررسی کنید

قائم مقام بیمه مرکزی: اطلاعات به سرقت رفته از بیمه گزاران، قدیمی است

قائم مقام بیمه مرکزی اطمینان داد که اطلاعات به سرقت رفته از بیمه گزاران، نمی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *