شنبه , ۸ مهر ۱۴۰۲

موضع «حقیقی وند»، «صبور» و «نوحی» درباره نقش کمرنگ زنان در انتخابات سندیکای بیمه گران

انتخابات دبیرکل سندیکای بیمه گران ایران در حالی برگزار می شود که حضور بانوان در میان کاندیداهای این پست بسیار حساس و مهم، خیلی کمرنگ است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری خرد و کلان، در حالی که زنان بخش قابل توجهی از فعالان صنعت بیمه را تشکیل می دهند و در جایگاه هایی از جمله مدیریت عامل، عضو هیات مدیره، مدیران ارشد، کارشناسان و شبکه فروش، نقش زنان به میزان قابل توجهی دیده می شود، اما در میان کاندیداهای دبیرکلی سندیکای بیمه گران ایران، حضور آنها قابل توجه نیست.

اکنون سوال این است که چرا زنان خود را در معرض انتخاب به عنوان دبیر کل سندیکای بیمه گران قرار نداده اند؟ این ترکیب نامتوازن در پیش ثبت نام کاندیداهای انتخاب مجلس شورای اسلامی نیز وجود دارد، به طوری که آخرین آمار نشان می دهد تنها ۱۴ درصد ثبت نام کنندگان برای حضور در انتخابات آتی مجلس، زن هستند. این در حالی است که قانون، نه برای انتخابات مجلس و نه برای انتخابات دبیرکل سندیکای بیمه گران ایران، محدودیت جنسیتی قائل نشده است.

«سارا حقیقی وند» که خود پیش از این یک بار کاندیداتوری برای دبیرکلی سندیکای بیمه گران ایران را آزموده است، در این باره به خبرنگار ما گفت: در حال حاضر، من به جز یکی دو نفر، خانمی را نمی شناسم که کفایت لازم را برای تصدی پست دبیرکلی سندیکا داشته باشد.

وی افزود: من هم وقتی که برای تصدی این پست کاندیدا شدم، پایگاه محکم تری در صنعت بیمه داشتم. سالها در اتاق بازرگانی کار کرده بودم و چندین سال عضو کمیسیون تخصصی شورای عالی بودم. مشاور دبیرکل سندیکا بودم و با ادبیات تشکلی آشنایی داشتم. از قائم مقام تا مدیران کل بیمه مرکزی و مدیران عامل شرکت ها، با همه در تماس بودم. با این اوصاف، آن زمان فکر می کردم که می توانم این کار را انجام دهم، اما الان بین خانم های فعال صنعت بیمه، کاندیدای مناسبی برای این پست نمی بینم.

او در تشریح ویژگی های لازم برای دبیرکل سندیکای بیمه گران ایران، گفت: دبیرکل باید مشروعیت و اقتدار داشته باشد. باید بتواند در نهادهای قدرت، تاثیرگذار باشد و با وزارت خانه و مجلس در تعامل باشد. او باید صنعت بیمه را از بالا دیده باشد و مشکلاتش را بداند. او باید بتواند در مقررات تاثیر بگذارد و اقداماتی جدید که تا کنون انجام نشده است را انجام دهد.

حقیقی وند تاکید کرد: آقایان، فارغ از عملکردشان، این قابلیت را داشته اند که جایگاهی در صنعت کسب کرده اند. افرادی مانند فرشباف و کریمی، رئیس کل بیمه مرکزی بوده اند و لابی های قوی دارند، در حالی که خانمها نتوانسته اند این فضا را برای خود بسازند.

«الهام صبور» دیگر فعال صنعت بیمه نیز با بیان این که چنین پست هایی بیشتر بر مبنای قدرت لابی گری افراد توزیع می شود، گفت: به واسطه شرایط فرهنگی و مذهبی حاکم بر جامعه ما، همیشه قدرت مردان در لابی گری بیشتر از خانم ها بوده است.

او با بیان این که پست دبیرکلی سندیکای بیمه گران ایران بیش از اینکه یک پست حرفه ای و تخصصی باشد، جنبه سیاسی دارد، اظهار کرد: سندیکاهای بیمه ای در دنیا با هدف مدیریت ریسک تشکیل شده است و اساسا تصمیم هایی که در سندیکا اتخاذ می شود، تعیین کننده تغییرات بازار است، اما در کشور ما دبیرکل سندیکای بیمه گران بیشتر سعی دارد مسیر ارتباط صنعت بیمه را با سایر سازمانها هموار کند.

به گفته او، این موضوع یعنی بالابردن قدرت چانه زنی از طریق برقراری ارتباط با افراد کلیدی در دولت و سازمانها، با توجه به بافت فرهنگی و مذهبی جامعه و محدودیت های خانم ها، توسط آقایان راحت تر صورت می پذیرد.

«مینا صدیق نوحی» دیگر فعال صنعت بیمه نیز با بیان این که در بین کاندیداهای انتخابات دبیرکلی سندیکای بیمه گران ایران، بانوان هم حضور داشته اند، گفت: واقعیت آن است که دبیر کلی سندیکای بیمه گران، جایگاهی است که مستلزم داشتن روابط قوی داخل صنعت بیمه و با بیمه مرکزی است؛ هم چنین داشتن ارتباطات گسترده و موثر با فضای بیرونی صنعت نیز لازمه کاندیداتوری است.

وی افزود: از آنجا که در صنعت بیمه ما تاکنون نقش های این چنینی کمتر به بانوان داده شده است و تعداد بانوانی که چنین سابقه کاری و ارتباطاتی گسترده ای داشته باشند، اندک است، به همین دلیل ما در انتخابات سندیکای بیمه گران ایران، صرفا اخبار کاندیداتوری آقایان را می شنویم.

او اظهار کرد: از منظر دیگر باید گفت در جایگاه حفظ منافع صنفی اعضای سندیکای بیمه گران، آنچه کمتر اهمیت دارد، جنسیت کاندیداها است و مهمترین عوامل، ویژگی های شخصیتی و دانش و تعهد افراد به حفظ جایگاه سندیکا و بیمه گران و در کل فضای اقتصاد و کسب و کار صنعت بیمه است.

نوحی تاکید کرد: انتخابات دبیرکل سندیکای بیمه گران، انتخاب مهمی است، اما نقش بانوان در صنعت بیمه هم مهم است، چرا که آنها در تمام بخش های صنعت بیمه نقش دارند و در حال خدمات رسانی هستند.

 

چرا گران ترین بیمه نامه درمان «تعاون»، پرفروش ترین است؟!

نگران حادثه فاجعه آمیز هستیم

 

کد خبر: 18103

این را نیز بررسی کنید

قائم مقام بیمه مرکزی: اطلاعات به سرقت رفته از بیمه گزاران، قدیمی است

قائم مقام بیمه مرکزی اطمینان داد که اطلاعات به سرقت رفته از بیمه گزاران، نمی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *