«ضریب نفوذ بیمه» به عنوان مهمترین شاخص ارزیابی عملکرد صنعت بیمه در کشور نه تنها شرایط مطلوبی ندارد، بلکه برنامه پیش رو نیز، بهبود قابل توجهی برای آن متصور نیست.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری خرد و کلان، در حالی که پیشتر اعلام می شد ضریب نفوذ بیمه باید به ۷ درصد برسد، بر اساس آخرین اعلام بیمه مرکزی در سالنامه آماری، این شاخص در سال ۱۳۹۹ معادل ۲٫۲ درصد بود. همچنین این شاخص در سال گذشته به ۱٫۹ درصد کاهش یافت. این در حالی بود که حق بیمه تولیدی کشور در این سال ها به طور متوسط ۴۰ درصد افزایش پیدا کرده بود.
اکنون و بر اساس جدول پیشنهادی لایحه بودجه ۱۴۰۲، مشخص شده است که برنامه ای جدی برای افزایش ضریب نفوذ وجود ندارد.
این جدول از آن حکایت دارد که هدف پیش بینی شده برای افزایش ضریب نفوذ بیمه در سال آینده تنها یک دهم درصد است که هزینه یا معادل حق بیمه تولیدی ۹۲ هزار میلیارد ریال نیز برای آن در نظر گرفته شده است. در همین لایحه، پیش بینی شده که در سال آتی مجوز ۱۰ رشته جدید بیمه ای نیز صادر و تعداد فعالان صنعت بیمه کشور ۱۰ هزار (نفر) بیشتر شود. حال می توان این سوال را مطرح کرد که آیا با چنین نرخ رشدی، صنعت بیمه می تواند به پیشرفت کشور کمک کند؟
کد خبر: 17209