رئیس کل بیمه مرکزی از کندی عمل نهاد ناظر و شرکت های بیمه، عقب ماندگی از دانش روز بیمه و نیز سنگ اندازی های بدون پشتوانه علیه اقدامات تحول گرایانه در این صنعت انتقاد کرد و گفت: من اعتراف می کنم که مجموعه صنعت از جمله بیمه مرکزی، خلی کند عمل می کند و در ابتدای راه است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری خرد و کلان، غلامرضا سلیمانی در دومین روز از بیست و هشتمین همایش بیمه و توسعه با اشاره به خاطره ای از دوران امضای برجام و مذاکرات نهایی ایران با طرف های دیگر، گفت: آن زمان وقتی اولین گروه بانکی ایران به لندن رفته و درخواست کرده بود ارتباط های بانکی برقرار شود، آمریکا و انگلستان تاکید کرده بودند که بانک های ایرانی آمادگی این کار ندارند، چرا که سامانه های آنها به روز نیست و با قوانین بازل دو و سه تطبیق ندارد.
وی افزود: اکنون نگرانی من این است که پس از رفع احتمالی تحریم های کنونی، همین شرایط برای صنعت بیمه نیز تکرار شود و اگر روزی دوباره ما بخواهیم با مونیخ ری و سوییس ری ارتباط برقرار کنیم، آنها بگویند که سامانه های بیمه گری ایران به روز نیست.
رئیس کل بیمه مرکزی، شرایط کنونی صنعت بیمه در این حوزه ها را غیرقابل قبول خواند و با بیان این که متاسفانه صنعت بیمه از نبود یک گفتمان واحد رنج می برد، اظهار کرد: ما هنوز نمی دانیم باید استارت آپ را بپذیریم یا نه؟ نمی دانیم آیا تخفیفی که آنها ارائه می دهند، درست است یا خلاف است؟ در میان انبوهی از موضوعات مورد بحث در صنعت بیمه، بیمه گران ما هنوز به دنبال این هستند که آیا تبلیغات «ازکی» به صنعت ضربه می زند یا باعث رشد آن می شود.
او با اشاره به این که تبلیغات «ازکی» توانسته است بسامد کلمه «بیمه» در صداوسیما و عموم مردم را چندین برابر افزایش دهد، خاطرنشان کرد: ما باید به جایگاهی برسیم که بیمه به اندازه گوشت و مرغ و مایحتاج عمومی مردم، اهمیت پیدا کند و به یکی از ضروریات زندگی مردم تبدیل شود.
وی همچنین با طرح این موضوع که هنوز مشخص نیست نظارت در صنعت بیمه باید سنتی، میدانی و یا مالی باشد، گفت: به دلیل تحریم ها، دانش بیمه ای ما به روز نیست و در عین حال هنوز بسیار از عملکردهای ما سنتی است، در حالی که از تحول دیجیتال حرف می زنیم.
رئیس کل بیمه مرکزی افزود: اگر همه ما حداکثر تلاش را داشته باشیم، در بهترین حالت می توانیم ضریب نفوذ بیمه را یک درصد در سال افزایش دهیم، در حالی که کشورهای توسعه یافته با ایجاد تحول بنیادین در روش ها، میزان رشد بسیار بیشتر را محقق کرده اند.
سلیمانی با ابراز نگرانی از این که کشور ما در توسعه صنعت بیمه از کشورهای همجوار و منطقه در حال عقب افتادن است، خاطرنشان کرد: درست در زمانی که قصد می کنیم یک عملیات تحول گرایانه را پیاده سازی کنیم، هم از داخل صنعت و هم از نهادهای بیرونی علیه آن موضع گیری می شود، در حالی که تحول، لازمه کار ماست.
به گفته او، صنعت بیمه اکنون سالانه حدود ۶ هزار میلیارد تومان بابت خسارت های تقلبی در بیمه شخص ثالث پرداخت می کند، در حالی که اگر یک هزار میلیارد تومان روی سامانه های آنلاین سرمایه گذاری کند، می تواند خسارت های غیرواقعی پرداختی را به حداقل برساند.
کد خبر: 15742