شورای عالی بیمه در جلسه مورخ ۱۳۹۷/۱۲/۰۶ «نرخ حق بیمه پایه بیمه شخص ثالث در سال ۱۳۹۸ برای کلیه وسایل نقلیه را ۱۵ درصد بیش از نرخ های مورد عمل سال ۱۳۹۷» تعیین کرد. این خبری بود که ۲۸ اسفند ماه سال گذشته منتشر شد، اما محاسبات نشان داد که نرخ افزایش حق بیمه شخص ثالث نه ۱۵ درصد، بلکه ۳۴٫۴ درصد بوده است. حالا هم مشخص شده که هدف از این افزایش نرخ چه بوده است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری خرد و کلان، مدتی پس از انتشار اطلاعیه شورای عالی بیمه درباره افزایش نرخ حق بیمه شخص ثالث، این رسانه گزارشی منتشر و مشخص کرد که افزایش حق بیمه این رشته، بیش از عدد اعلام شده است.
اما به تازگی سندی توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی منتشر شده که نشان می دهد پشت پرده افزایش حق بیمه شخص ثالث در سال جاری، به نوعی کمک به شرکت های بیمه بوده است. در این سند آمده است که «اصلاح نرخ حق بیمه شخص ثالث با هدف خارج کردن رشته شخص ثالث از زیان دهی» بوده است.
زیان دهی رشته شخص ثالث دلایل متعددی دارد. تعلل شرکت ها در پرداخت دیه که منجر به پرداخت آن به صورت یوم الادا می شود، اباشه شدن دیه های پرداخت نشده، خسارت های تقلبی که گفته می شود بیش از ۲۰ درصد خسارت های این رشته را از آن خود کرده است و پرداخت عوارض متعدد از دلایل زیان ده بودن این رشته است.
اما یکی از مهمترین نتایج افزایش نرخ حق بیمه شخص ثالث، نخریدن این بیمه نامه توسط بخش قابل توجهی از وسای نقلیه است، به طوری که گفته می شود حدود ۹۰ درصد موتورسیکلت ها و ۱۰ درصد خودروها این بیمه نامه را ندارند.
افزایش ۳۴٫۴ درصدی حق بیمه شخص ثالث (به روایت ما) و ۱۵ درصدی آن (به روایت شورای عالی بیمه) با وجود افزایش ۱۶٫۹ درصدی مبلغ ریالی دیه برای سال ۱۳۹۸، خاطره تثبیت حق بیمه شخص ثالث در سال ۱۳۹۴ را زنده کرد.
در آن سال با وجود این که نرخ دیه ۱۰ درصد افزایش یافت، رئیس کل بیمه مرکزی ایران اعلام کرد که تعرفه حق بیمه شخص ثالث در سال ۹۴ ثابت باقی مانده است! حالا باید منتظر گزارش عملکرد صنعت بیمه بمانیم و ببینیم این افزایش نرخ توانست رشته شخص ثالث را از زیان خارج کند؟
* کد خبر: 11423
سلام
لطفا توجه کنید که افزایش دیه باعث افزایش تعهد میشود. با نرخ ثابت حقبیمه، این افزایش باعث بالا رفتن حقبیمه است. این افزایش به صنعت بیمه ربطی ندارد. چیزی که شورای عالی بیمه افزایش داده نرخ حقبیمه است که همان ۱۵ درصد است.