شنبه , ۱۴ مهر ۱۴۰۳

زیرساخت‌های خدمات بانکی برای توسعه صنعت نفت، گاز و پتروشیمی

پایگاه خبری خرد و کلان – ایمان مهدی زاده*

از سال ۱۲۸۰ که اولین چاه نفت ایران در مسجدسلیمان کشف شد، بیش از ۱۱۵ سال می‌گذرد. در این مدت تا امروز تحولات عمده‌ای در ایران و جهان رخ داده است و شاید بتوان گفت پس از حدود یک قرن، نفت به یکی از مهم‌ترین کالاهای اقتصادی تبدیل شده است.

نفت و فرآورده‌هایش شریان اصلی صنعت در دنیا است و تا جایی اهمیت یافته است که به جرات می‌توان گفت این مواد ضروری، یکی از شاخص‌های رشد و توسعه در جهان امروز است.

اما این، تمام مساله نیست. نفت تنها یک محصول اساسی زیرساختی برای تولید و حمل‌ونقل نیست، حول ساختاری در جهان شکل گرفته است که به شدت بر اقتصاد و دیگر مسایل مربوط، چه در سطح بین‌المللی و چه درون کشورها تاثیر به‌سزایی دارد. اهمیت خاورمیانه، اوپک، بورس‌های نفتی و بسیاری دیگر از حوادث و رویدادها، نشانه مهم این تاثیرگذاری است. البته تمام این اثرگذاری‌ها به صورت یکسان و برابر نیست و برخی کشورهای تولیدکننده و مصرف‌کننده نفت، اثرگذاری بیشتری بر اقتصاد جهانی دارند.

ایران یکی از بزرگ‌ترین کشورهای تولیدکننده نفت عضو سازمان اوپک است که پس از گذر از تمام موانع اقتصادی همچون تحریم‌های بین‌المللی در سال‌های گذشته، با برنامه‌ریزی‌های گسترده اقتصادی، اجتماعی و توسعه‌ای همچون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، برنامه‌های توسعه صنایع بالادستی و پایین‌دستی نفت، گاز و پتروشیمی را دوباره در دستور کار قرار داده است.

این برنامه با همکاری و همراهی نظام بانکی کشور و پس از اتصال به سیستم جهانی بانک‌ها از طریق بانک‌های کشورمان که در سطح بین‌المللی شناخته‌شده و معتبر هستند در دست اقدام است تا کشورمان بتواند در زمانی کوتاه، جایگاه خود را در بازار محصولات نفتی و پتروشیمی باز پس بگیرد.

در این میان، بانک سامان نیز با انجام مطالعات گسترده بین‌المللی در بخش تحقیق و توسعه بانک، برپایی کارگاه‌های آموزشی با همکاری موسسات معتبر جهانی برای بانکداران ریالی و ارزی خود در دو سال گذشته و نیز انجام اقدامات زیرساختی در تطبیق با قوانین و استانداردهای بین‌المللی، توانسته است خدمات ویژه‌ای را در اختیار تمام مشتریان خود و ازجمله فعالان صنعت نفت، گاز و پتروشیمی بگذارد.

عمده خدماتی که بانک سامان به مشتریان خود در عرصه نفت و پتروشیمی عرضه کرده، عبارت است از:

۱-   ارائه خدمات دریافت و پرداخت منابع ارزی از طریق شبکه گسترده بانکی در سراسر جهان با همکاری کارگزاران رسمی

۲-    امکان خرید ارزهای حاصل از صادرات فرآورده ها و محصولات نفتی و غیر نفتی با ارائه نرخ های رقابتی بازار

۳-    ارائه خدمات گشایش اعتبارات وارداتی، ابلاغ و معامله اعتبارات صادراتی

۴-    صدور انواع ضمانت‌نامه‌های ریالی و ارزی برای شرکت‌های فعال در زمینه‌های نفت، گاز و پتروشیمی

۵-    ارایه خدمات ارزی به شرکت‌های ارایه‌دهنده خدمات مهندسی پایه و تفضیلی، فروشندگان تجهیزات و شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی

۶-    ارایه خدمات مشاوره ارزی به منظور حذف هزینه های غیر بانکی و ایجاد بستر مستقیم بانکی

و…

بانک سامان همراستا با برنامه‌های بلندمدت اقتصادی نظام جمهوری اسلامی ایران و با توجه به حُسن‌شهرت خود در سایر کشورها، همه ظرفیت‌های ارتباطی و اجرایی خود را برای ارائه خدمات ارزی و ریالی به تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی و غیرنفتی به کار می‌گیرد.

*مشاور مدیریت بین‌الملل در بازاریابی و کارگزاری‌های  بانک سامان

کد خبر: 6021

این را نیز بررسی کنید

دو انتصاب در بانک ملی ایران

طی مراسمی با حضور مدیرعامل، اعضای هیات مدیره و هیات عامل بانک ملی ایران، سرپرست …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *