پژوهشکده بیمه در قالب یک طرح پژوهشی، پیشنهادهایی را برای اصلاح ساختار بیمه مرکزی ارائه کرده است. این پژوهش با عنوان «بررسی ساختار و کارکرد نهادهای ناظر بیمه ای در کشورهای منتخب و ارائه پیشنهادات عملی جهت اصلاح ساختار و کارکرد بیمه مرکزی ج.ا.ایران» اواخر سال گذشته و در چارچوب مگاپروژه های کلیدی
وزارت امور اقتصادی و دارایی انجام شده است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری خرد و کلان، جهت گیری آن چه در این پژوهش به عنوان پیشنهاد مطرح شده، استقلال بیشتر بیمه مرکزی است.
در این پژوهش، بر لزوم تدوین قوانین و مقررات لازم در خصوص دوره خدمت ریاست کل بیمه مرکزی و نحوه عزل وی جهت پیشگیری از عزل وی به دلایل غیر فنی و تثبیت موقعیت او در قبال جهت گیری های سیاسی تاکید شده است.
پیشنهاد دیگر، تدوین قوانین و مقررات در خصوص تأمین مالی بیمه مرکزی در جهت تقویت استقلال آن است و تأمین مالی از طریق عوارض، حق نظارت و جریمه به عنوان راهکار ارائه شده است.
همچنین خواسته شده قوانین و مقررات طوری تدوین شوند که بیمه مرکزی بتواند نسبت به تخصیص منابع (مالی و انسانی) خود رأساً تصمیم گیری کند. از سوی دیگر وضع قوانین به گونه ای که بیمه مرکزی با توجه به صلاحدید و محیط نظارتی خود اختیار جذب و خاتمه خدمت کارکنان را داشته باشد، پیشنهاد شده است.
فراهم کردن شرایط لازم برای تعیین رویه های رفتاری و پرورش نیروی انسانی متخصص و تدوین ضوابط و مقرراتی به منظور تعریف نحوه همکاری و هماهنگی بیمه مرکزی با مقامات اجرایی و قضایی کشور نیز در این پیشنهادها آمده است.
در بند دیگری با عنوان «عدم مشارکت بیمه مرکزی در فعالیت های تصدی گرانه سرمایه گذاری» نیز کاهش تدریجی ۲ واحد درصد سالانه اتکایی اجباری روی هر بیمه نامه در بیمه های غیرزندگی در یک دوره حداقل ۸ ساله از میزان ۱۵ درصد فعلی و نهایتاً حذف آن به استثنای رشته های اتومبیل، درمان و مسئولیت مطرح شده است.
در حوزه بیمه های عمر نیز کاهش تدریجی ۲ واحد درصد سالانه اتکایی اجباری تا رسیدن به سطح ۱۰ درصد در طی یک بازه ۸ ساله پیشنهاد شده است.
کد خبر: 5006