پایگاه خبری خرد و کلان، حمید رضا نصیری نژاد: دو سال پیش اعلام یک خبر از سوی یک مقام مسئول، همه فعالان نظام بانکی را شوکه کرد. خبر این بود: «عضو ناظر مجلس در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی اعلام کرد که بانک مرکزی طی روزهای آینده یکی از بانکهای خصوصی را منحل میکند.»
این خبر را عزت الله یوسفیان، عضو ناظر مجلس در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی اعلام کرد. اکنون دو سال از اعلام آن خبر گذشته و بانک مرکزی هیچ بانکی را منحل نکرده است.
در زمان اعلام این خبر، بسیاری از رسانه شروع به گمانه زنی کرده و نام چند بانک را در این باره مطرح کردند، اما واقعیت این است که همه آنها بانک ها اکنون به فعالیت خود ادامه می دهند و البته یوسفیان ملا هم کار خودش را می کند!
این روزها اما کار کمی عجیب تر شده است. مثلا هر چند روز یک بار، مقام های مسئول و غیرمسئول درباره کلاهبرداری کلان از بانک سرمایه و بدهی بزرگ عده ای به این بانک اظهار نظر می کنند.
در مورد مشابه دیگر، چند نماینده مجلس درباره بانک دی اطلاع رسانی های عجیب و غریب می کنند. مثلا یک عضو فراکسیون فرزندان شاهد مجلس دهم گفته پرداخت بیش از ۴۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات با وثیقه جعلی تنها یکی از تخلفات مالی صورت گرفته در بانک دی است.
او این طور ادامه داده که خواهر زاده سابقه دار یکی از مدیران ارشد این مجموعه با همراهی معاون پارلمانی سابق و مدیر کل پیشین بانک در تبانی با یکدیگر میلیاردها تومان از سرمایههای متعلق به جامعه ایثارگری کشور را تضییع کرده اند که در یکی از این موارد ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات را در ازای دریافت سفته و درصد سود پایین در اختیار یک فوتبالیست قرار دادهاند.
سوال این است که آیا این گونه اطلاع رسانی درباره یک بانک که تعداد قابل توجهی سهامدار و سپرده گذار دارد کار درستی است؟ واقعا چرا بانک مرکزی درباره خدشه دار کردن حیثیت نظام بانکی از سوی مقام های مسئول و غیرمسئول موضع گیری نمی کند؟
بدون تردید بانک مرکزی که تا کنون بارها درباره تبعات منفی سپرده گذاری در موسسات غیرمجاز به مردم هشدار داده و اکنون نیز کمپین تبلیغاتی به این منظور راه اندازی کرده است، نمی تواند درباره بانک هایی که احتمال عدم توانایی ایفای تعهدات در آنها وجود دارد هم اطلاع رسانی کند؟
اگر این کار ممکن است، پس حتما خطری این بانک ها را تهدید نمی کند. شاید سپرده قانونی این بانک ها نزد بانک مرکزی به اندازه کافی است. شاید اصل خبر کلاهبرداری از این بانک ها غلط است و هزار شاید دیگر.
اکنون سوال این نیست که در این بانک ها چه خبر است. سوال این است که چرا هر روز یک نفر بدون هیچ دغدغه ای، نام بانکی را می آورد و به آن چندین اتهام می زند و سپرده گذاران و سهامداران را دچار تشویش می کند؟ آیا این تشویش اذهان عمومی نیست؟
کد خبر: 4426