معاون امور فرودگاهی فرودگاه امام (ره) افزایش تعداد مقاصد هوایی را اصلیترین اولویت فعلی این فرودگاه دانسته و معتقد است با ورود هواپیمایی ایرآستانا به ایران تعداد ایرلاینهای فعال در فرودگاه امام (ره) به عدد ۵۰ رسید.
به گزارش پایگاه خبر خرد و کلان، فتاحی در مراسم آغاز پروازهای مستقیم میان ایران و قزاقستان با بیان این مطلب اظهار کرد: ایران در طول سالهای گذشته ارتباط بسیار محکم و قوی با کشور قزاقستان داشته است. برای ما یک اولویت بسیار مهم وجود دارد و آن بالا بردن تعداد مقاصد پروازی فرودگاه امام خمینی (ره) است که حضور این شرکت قزاقستانی جزئی از این برنامه مهم به حساب میآید.
به گفته وی در حال حاضر ۹ ایرلاین ایرانی در فرودگاه امام پروازهای بینالمللی دارند و با وجود ایرآستانا تعداد شرکتهای خارجی فعال در این فرودگاه نیز به ۴۱ ایرلاین رسید که در مجموع شرکتهای هواپیمایی این فرودگاه مهم را به ۵۰ شرکت میرساند.
معاون فرودگاهی شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) با بیان اینکه در سال ۱۳۹۴ بیش از هفت میلیون مسافر از طریق این فرودگاه جابجا شدهاند، اظهار کرد: ما پیشبینی میکنیم این عدد در سال جاری به حدود هشت میلیون مسافر برسد که بیش از دو برابر بالاتر از ظرفیت فعلی فرودگاه خواهد بود.
فتاحی افزود: از این رو ما نیاز به آن داریم که ترمینالهای جدید مانند سلام در آینده نزدیک به بهرهبرداری برسد و شرایط ترمینال ایرانشهر نیز در آینده نزدیک مشخص شود.
وی با بیان اینکه ترمینال سلام که حدود ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، تصریح کرد: برای ما در شرایط فعلی افزایش برخی مسیرهای سطحی در فرودگاه و ارتقاء خدمات به مسافران اهمیت بالایی دارد. ما برای این کار نیازمند تأمین منابع مالی هستیم تا بتوان ترمینال سلام را در آینده نزدیک به بهرهبرداری رساند. در صورتی که این منابع تأمین شود این ترمینال تا اردیبهشتماه سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.
فتاحی همچنین درباره آخرین وضعیت ترمینال ایرانشهر نیز اظهار کرد: در حال حاضر این ترمینال از سوی شرکت مشاور هلندی ناکو در حال انجام مطالعات نهایی است و ما انتظار داریم در آینده نزدیک بحث تصمیمگیری برای مکانیابی آن نهایی شود. در صورت ساخت این ترمینال ظرفیت مسافرگیری فرودگاه امام (ره) از ۱۸ میلیون در چند مرحله به ۹۰ میلیون مسافر خواهد رسید.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در کنار فضای فرودگاهی بحث شهر فرودگاهی نیز برای ما اهمیت بسیاری دارد. در نظر گرفتن منطقه آزاد تجاری و طرحهای اقتصادی گسترده در این شهر که در نزدیکی تهران قرار دارد میتواند هم برای صنعت هوایی کشور و هم برای اقتصاد ایران نتایج مثبت در برداشته باشد. از این رو تلاش ما این است که این شهر فرودگاهی در آینده نزدیک پیشرفتهای جدی را تجربه کند.
آغاز پروازهای مستقیم ایران-قزاقستان
عصر امروز و با انجام نخستین پرواز رسمی مستقیم، شرکت هواپیمایی ایرآستانا پروازهای ایران-قزاقستان به شکل رسمی کلید میخورد.
این شرکت هواپیمایی قزاقستانی پس از انجام پیگیریهای لازم از عصر امروز نخستین پرواز خود بین دو شهر تهران و آلماتی را آغاز خواهد کرد و براساس برنامهریزیهای صورت گرفته در قالب یک برنامه پروازی دائم این روند را ادامه خواهد داد.
این پرواز که با هواپیمای امبرائر ۱۹۰ که ساخت کشور برزیل است، انجام میشود، ۸۸ صندلی اکونومی و ۹ صندلی بیزینس خواهد داشت که از این پرواز دو نرخ متفاوت بلیت عرضه میشود. قیمت بلیت اکونومی رقمی کمتر از یک میلیون تومان و بلیت بیزینس حدود سه میلیون تومان قیمت خواهد داشت.
به گزارش خبر اقتصادی، بر اساس اعلام این شرکت قزاقستانی پروازهای مستقیم تهران-آلماتی سه ساعت و ۱۵ دقیقه زمان خواهد برد و در روزهای شنبه، سهشنبه و پنجشنبه هر هفته انجام میگیرد.
نماینده این شرکت در ایران درباره اهمیت بالایی که ایرآستانا برای حضور در ایران قائل است، اظهار کرد: در سال گذشته حجم تعاملات اقتصادی دو کشور حدود یک میلیارد دلار بود که اگر به این رقمها فعالیت شرکتهای دو ملیتی و صنایع گردشگری را نیز اضافه کنیم اهمیت افزایش رابطه با ایران به خوبی خود را نشان میدهد. تقویت تعاملات تجاری و فرهنگی دو طرف یکی از اصلیترین اهداف این پروازهای مستقیم خواهد بود.
همچنین نماینده سفارت قزاقستان نیز در این مراسم با بیان اینکه این پروازهای مستقیم اتفاق مثبتی است که میتواند به تعمیق روابط دو کشور بیانجامد، اظهار کرد: قزاقستان به دنبال آن است که با پیگیریهای آتی خود امکان صدور ویزا برای اتباع این کشور در فرودگاه امام خمینی (ره) را فراهم کند تا به این ترتیب تعداد توریستهایی که بین دو کشور رفت و آمد دارند، افزایش پیدا کند.
کد خبر: 3908