اظهارات محمد حسین ادیب درباره ورشکستگی ۱۰ بانک و موسسه مالی تا یک سال آینده، خبر سال گذشته عزت الله یوسفیان ملا درباره انحلال یک بانک را یادآوری کرد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری بانک و بیمه، شب گذشته محمد حسین ادیب که به اظهارنظر علیه نظام بانکی شهره است، در برنامه تلویزیونی پایش که پیش از این چندین بار به دلیل اتهام زنی علیه بانک ها مورد انتقاد مسئولان قرار گرفته، بار دیگر نشان داد که سیمای جمهوری اسلامی ایران باید برای این گونه برنامه ها فکری اساسی کند.
در حالی که مدتی است مرتضی حیدری برنامه بی هدف و پرچالش مناظره را تعطیل کرده و برنامه پایش را نیز به همکار سابق خود سپرده است، اما پایش نه تنها با تغییر رویه مواجه نشده، بلکه سیر اتهام زنی به نظام بانکی را ادامه می دهد.
در تازه ترین برنامه، محمد حسین ادیب به عنوان کارشناس اقتصادی حضور یافت و ادعاهایی را مطرح کرد که هیچ فعال نظام بانکی جرات گفتن آنها را ندارد. به گفته او ۹۰ نماینده مجلس نامه ای به بانک مرکزی نوشتند و عنوان داشتهاند که اعلام نکنید موسسه ای که اخیراً ورشکست شده غیر مجاز است؛ نقش مجلس را در حمایت از مؤسسات غیر مجاز نباید نادیده گرفت.
وی همچنین به نفل از حمید تهرانفر معاون نظارتی بانک مرکزی اعلام کرد که «آب از سر این ۱۰ بانک و موسسه گذشته و هیچ چیزی برای آنها مهم نیست.»
ادیب همچنین از زبان ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی در یک جلسه خصوصی اعلام کرد که «چهار ماه است در کشور تورم منفی شده و ما جرات نمیکنیم اعلام کنیم، به خاطر اینکه تولید کنندگان اعتراض میکنند.»
سال گذشته عزت الله یوسفیان ملا که او نیز هر چند وقت یک بار اظهارنظرهای منفی درباره نظام بانکی دارد، اعلام کرد که به زودی بانک مرکزی خبر انحلال یک بانک را منتشر خواهد کرد. با این حال نه تنها چنین خبری منتشر نشد، بلکه بانک مرکزی علیه این اظهارات موضع گیری کرد.
سیمای جمهوری اسلامی ایران که بخش قابل توجهی از درآمد خود را از محل آگهی های بازرگانی بانک ها تامین می کند، در برنامه های خود به شدت به نظام بانکی می تازد. چندی پیش در فضای مجازی سخنانی منتسب به یکی از مدیران بانک مرکزی منتشر شده که نشان می داد در آن صدا و سیما به شدت بابت این گونه برنامه ها مورد عتاب قرار گرفته و به آنها گفته شده که برای پرداخت حقوق آنها از نظام بانکی وام گرفته شده است.
متاسفانه اظهارنظرهای بی پایه درباره نظام بانکی از سوی بانک ها هم بدون پاسخ گذاشته می شود و مشخص نیست چنین روشی تا کی ادامه خواهد یافت.
اما سوال این است که آیا چنین اظهارنظرهایی قابل تعقیب نیست؟ آیا می توان از رسانه ملی که گفتن کلمات در آن کنترل شده است، هر چیزی علیه نظام بانکی گفت و بعد هم کسی آن را پیگیری نکند؟ اگر تا یک سال آینده ۱۰ بانک و موسسه ورشکست نشدند، آقای ادیب پاسخی خواهد داشت؟
کد خبر: 2507