چهارشنبه , ۲۳ آبان ۱۴۰۳

ابهام در سرنوشت USSDهای نا امن

در روزهای اخیر اخباری به گوش می رسد حاکی از اینکه برخی شرکتهای PSP به دلیل عدم توجه به شاخص های امنیتی احتمالا لغو مجوز خواهند شد.

به گزارش پایگاه خبری بانک و بیمه، ماجرا از آنجا آغاز می شود که این شرکتها علاوه بر نظارت بانک مرکزی باید در ممیزی های سخت گیرانه و حساس شرکت شاپرک هم نمره قبولی بگیرند. یکی از سایتهای حوزه پرداخت الکترونیک در خبری که بعدا آن را اصلاح کرد، نام چهار شرکت از ۱۲ شرکتی که در این ممیزی ها نمره قبولی نگرفته اند را منتشر کرد.

نام این چهار شرکت در اصلاحیه این سایت و احتمالا به دلیل فشارهایی بعدا حذف شد و همین اتفاق پرسش هایی را ایجاد کرد.

برای مثال در میان شرکت های رد شده در ممیزی شاپرک نام شرکتی به چشم می خورد که با  حضور در برنامه های تلویزیونی توجه زیادی را به خود جلب کرده است.

اکنون با توجه به اینکه مهم ترین مولفه در حوزه پرداختهای موبایلی، یعنی امنیت پرداخت ها و کیفیت خدمات در بازرسی های شاپرک در مورد این چهار شرکت زیر سوال رفته است، این پرسش به ذهن می رسد که ادامه فعالیت این کدهای دستوری یا همان USSD ها که نمره قبولی از شاپرک نگرفته اند با چه توجیهی خواهد بود؟

جنبه خوب این اخبار این است که شاپرک و احتمالا بانک مرکزی با حساسیت بالا موضوع امنیت کاربران را مورد توجه قرار می دهند و تسلیم سر و صداهای تبلیغاتی و بزرگنمایی این شرکتها نمی شوند.

اما جنبه نگران کننده این خبر آن است که تا زمان تصمیم گیری بانک مرکزی همچنان این چهار شرکت با کدهای شناخته شده به فعالیت خود ادامه دهند و اعتماد مردم به این سرویس های خدماتی پر طرفدار و مفید را به مخاطره اندازند. به هر صورت باید منتظر واکنش روزهای آینده بانک مرکزی به این بازرسی شاپرک بود.

انتشار اخباری در ارتباط با لغو مجوز برخی شرکت های پی اس پی نشان داد نظارت به قیمت به خطر افتادن امنیت پول مردم، سرانجام تاریکی دارد.

به هر حال امروز مشخص شده برخی USSD ها که بدون در نظر گرفتن جنبه های امنیتی و کاهنده ریسک با تبلیغ در برنامه های تلویزیونی خاص و شرکت در انتخاب چهره ای محبوب، مردم را به استفاده از کد دستوری خود ترغیب می کردند، سرانجام از سوی شاپرک مورد مواخذه قرار گرفته اند و ادامه کار آنها با تردیدهای جدی روبرو شده است .

به این ترتیب باید در انتظار توقف فعالیت برخی کدها در آینده نزدیک باشیم، چرا که شرکت های دارنده این کدها برای ادامه کار با مشکل مواجه شده اند.

کد خبر: 2019

این را نیز بررسی کنید

در «سِت»، سفته همیشه موجود است!

سالهاست که روی شیشه بعضی دکه های روزنامه فروشی نوشته شده «سفته موجود است»؛ این …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *