پنج شنبه , ۱۷ آبان ۱۴۰۳

روند کنونی رشد بازار بیمه نگران کننده است

آن طور که آمار شش ماهه نشان می‌دهد،‌ رشد تولید حق بیمه در این مدت هم‌پای نرخ تورم پیش رفته است و این مایه خوشنودی است، اما تحلیل این اطلاعات برخی نگرانی‌ها را ایجاد می‌کند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری بانک و بیمه،‌ آن طور که مرکز آمار ایران اعلام کرده نرخ تورم در شش ماه نخست امسال ۱۳٫۶ درصد و افزایش حق بیمه‌های دریافتی در بازار بیمه کشور نیز ۱۳٫۲ درصد بوده است. این نزدیکی نشان می‌دهد که حداقل عقب ماندگی بازار بیمه کشور از نرخ تورم ناچیز است؛‌ گرچه انتظار این است که افزایش حق بیمه ناشی از توسعه بازار بیمه کشور باشد و نه از افزایش طبیعی نرخ‌ها!

با این حال تثبیت حق بیمه شخص ثالث در سال جاری باعث شد این بیمه‌نامه کمی از حق بیمه تولیدی را از دست بدهد و سایر رشته‌ها مجبور باشند جور آن را بکشند.

اما تحلیل داده‌های آماری بازار بیمه کشور سوال‌هایی را ایجاد می‌کند. به عنوان مثال با وجود متوسط ۱۳٫۲ درصدی رشد حق بیمه‌های تولیدی، رشته‌های آتش سوزی، باربری، درمان،‌ پول، اعتبار، نفت و انرژی و عمر بیش از این نرخ حق بیمه تولید کرده‌اند. نگاه دقیق‌تر به این رشته‌ها البته می‌تواند موضوع را بهتر نمایان کند.

در میان رشته‌های بیمه‌ای که رشد حق بیمه‌ تولیدی آنها بیش از نرخ متوسط بازار است، رشته‌های نفت و انرژی، اعتبار، پول و باربری سهمی بسیار ناچیز در کل بازار دارند و مجموع سهم آنها حتی به ۱٫۵ درصد کل بازار بیمه کشور هم نمی‌رسد.

گذشته از آن، به عنوان مثال در رشته اعتبار گرچه رشد حق بیمه ۹۱ درصد عنوان شده، اما نسبت خسارت آن ۲۷۲ درصد است. در رشته آتش سوزی نیز گرچه رشد حق بیمه ۱۴٫۳ درصد بوده، اما سهم این رشته از کل بازار تنها ۴ درصد و نسبت خسارت آن نیز ۳۶ درصد است.

با این اوصاف دو رشته درمان و عمر رشته‌هایی هستند که بازار بیمه کشور می‌تواند روی حق بیمه آنها حساب بیشتری باز کند. در رشته عمر و سرمایه‌گذاری بازار با رشد ۲۶٫۱۴ درصدی حق بیمه تولیدی مواجه شدهو سهم این رشته از کل بازار نیز به ۱۰٫۲ درصد رسیده است. با توجه به این که نسبت خسارت این رشته از متوسط نسبت خسارت بازار بیش از ۱۷٫۵ درصد کمتر است،‌ می‌تواند رشته مطلوبی برای جمع‌آوری نقدینگی تلقی شود.

با این حال مهمترین رشته بیمه‌ای در این طبقه‌بندی، رشته درمان است. حق بیمه این رشته در نیمه نخستت امسال ۵۰٫۷۸ درصد رشد کرده است. این نشان می‌دهد بازار این رشته به شدت در حال توسعه است و سهم ۳۲٫۲۴ درصدی این رشته از کل بازار هم حاکی از توجه جدی مردم به بیمه‌های تکمیل درمان است. یا این حال نسبت خسارت حدود ۵۳ درصدی این رشته کم کم آن را به وضعیت بیمه شخص ثالث نزدیک می‌کند.

این روزها همه شرکت‌ها از بمیه شخص ثالث می‌نالند و آن را عاملی برای زیان تلقی می‌کنند. حتی گفته می‌شود در قانون جدید بیمه شخص ثالث قرار است الزام ارائه این بیمه‌نامه از سوی شرکت‌ها به جز بیمه ایران برداشته شود. این روند ممکن است کار را به جایی برساند که شرکت‌های بیمه ترجیح بدهند رشته درمان را نیز از پرتفوی خود خارج کنند.

نکته نگران کننده در تحلیل آمارهای شش ماهه صنعت بیمه این است که افزایش پا به پای تورم حق بیمه تولیدی در این مدت، به مدد رشته‌هایی است که یا نسبت خسارت آنها بالاست و یا سهم چندانی از کل بازار ندارند.

کد خبر: 1723

این را نیز بررسی کنید

پشت پرده راه اندازی شرکت‌های جدید بیمه چیست؟

در پی افشای «تلاش برای تاسیس ۲۹ شرکت جدید بیمه»، این سوال برای بسیاری از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *