این روزها سگهای گران قیمت به معضلی برای شرکتهای بیمه تبدیل شدهاند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری بانک و بیمه، یکی از تفریحات این روزهای افراد مرفه، همراه داشتن سگهای گران قیمت است. سگهایی که گاهی قیمت آنها تا ۵۰ میلیون تومان هم میرسد.
همراه داشتن این سگها در پارکها، خیابانها، مراکز تفریحی و حتی داخل فضای مجتمعهای مسکونی باعث شده که همواره خطر تصادف با خودرو آنها را تهدید کند. بسیاری دیده شده که سگها با جدا شدن از صاحب خود وسط خیابان پریدهاند و یا در اماکن پرتردد از جلوی چشم صاحبشان دور شدهاند.
آگهیهای گمشدهای که برای این سگها در نقاطی از شهر دیده میشود، گواهی میدهد که سگها خیلی هم قابل کنترل نیستند. این البته فقط درباره سگهای خانگی صدق نمیکند. گربههای خانگی و به تازگی قو، پلنگ و البته پرندگان زینتی هم شامل این دسته هستند.
اما سوال این است که هنگام تصادف یک خودرو با حیوانات خانگی، آیا مقصر حادثه میتواند با استفاده از بیمهنامه شخص ثالث خود خسارت آن را به صاحب حیوان پرداخت کند؟
ظاهرا در میان شرکتهای بیمه بر سر این موضوع اختلاف وجود دارد. خبرنگار ما با چند شرکت مختلف تماس گرفت و پاسخ این سوال را جویا شد. آن طور که به نظر میرسد رویه ثابتی میان شرکتها در برخورد با این مورد وجود ندارد.
با این حال رئیس اداره نظارت بر بیمههای خودروی بیمه مرکزی معتقد است شرکت بیمه موظف است در این مورد مانند هر مورد تصادف دیگری خسارت را به زیان دیده بپردازد.
علی رشیدی به خبرنگار ما گفت: همان طور که ممکن است در اثر تصادف یک خودرو در روستا با گله گوسفندان، تعدادی از آنها خسارت ببینند، این حادثه ممکن است در شهر و در تصادف با یک سگ یا گربه اتفاق بیفتد.
به گفته او مقصر حادثه میتواند برای جبران خسارت این تصادف از محل بیمهنامه شخص ثالث خود اقدام کند، اما این موضوع منوط به آن است که صاحب حیوان خانگی بتواند مالکیت خود را نسبت به آن اثبات کند.
رشیدی درباره نحوه برآورد خسارت نیز گفت: در چنین مواقعی از یک دامپزشک به عنوان کارشناس ارزیاب خسارت کمک میگیریم، اما پرداخت خسارت منوط به ارائه اسناد مثبته از سوی مالک حیوان است.
به گفته او سقف خسارت قابل پرداخت از محل بیمه نامه شخص ثالث در این موارد همان سقف خسارت مالی نوشته شده در بیمه نامه است. در حال حاضر سقف تعهدات مالی به طور معمول ۵٫۵ میلیون تومان است.
کد خبر: 1367