با وجود این که بانک مرکزی سال گذشته دستورالعمل مشخصی برای صدور کارت هدیه به بانکها ابلاغ کرده، اما بانکها در صدور کارت هدیه کاملا سلیقهای عمل میکنند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری بانک و بیمه، بر اساس دستور العمل شیوه صدور کارت هدیه و بن کارت ریالی که تیرماه سال گذشته از سوی بانک مرکزی ابلاغ شده است، صدور کارت هدیه در قبال برداشت از حساب مشتری یا دریافت وجه نقد معادل آن مجاز است.
با این حال اکنون تعدادی از بانکها کارت هدیه را فقط برای مشتریانی صادر میکنند در بانک آنها حساب داشته باشد. به عبارت دیگر صدور کارت هدیه در این بانکها در قبال دریافت وجه نقد ممکن نیست.
از سوی دیگر ماده ۹ این دستورالعمل تاکید دارد که کارت هدیه حداکثر به مدت یک سال دارای اعتبار است و درج تاریخ انقضای کارت هدیه بر روی جسم کارت الزامی است. این در حالی است که هم اکنون تاریخ انقضای همه کارتهای هدیه بانکها حدود دو سال است.
نکته دیگر در نحوه برداشت وجه نقد با استفاده از کارت هدیه است. در حال حاضر به طور پیش فرض با استفاده از کارت هدیه هر بانک فقط میتوان از خودپرداز همان بانک پول نقد دریافت کرد. حتی کارت هدیه برخی بانکها در خودپرداز یک یا چند بانک دیگر نیز قابل نقد شدن است.
این در حالی است که برخی بانکها برای افزایش تراکنشهای غیرنقدی خود این امکان را نیز از مشتری گرفتهاند و کارت هدیه آنها حتی در خودپرداز همان بانک نیز قابلیت نقدشوندگی ندارد. البته درباره این موضوع در دستورالعمل بانک مرکزی شیوه مشخصی اعلام نشده است.
به نظر میرسد بانک مرکزی باید یا در این دستورالعمل تجدید نظر کند و یا بانکها را به رعایت آن ملزم کند. ضمن این که درباره نحوه استفاده از کارت هدیه به صورت نقدی یا غیرنقدی نیز باید شیوه واحدی اعمال شود.