دوشنبه , ۱۶ مهر ۱۴۰۳

مهار افزایش تورم با توسعه صنعت لیزینگ

مدیرعامل بانک شهر با تاکید بر اهمیت نقش صنعت لیزینگ در ارتباط با اقتصاد کشور، اظهار کرد: امروزه اعطای تسهیلات به روش لیزینگ، مترادف با ازدیاد تولید کالا یا خدمات شناخته‌شده است، بدون اینکه در جامعه ایجاد تورم کند.

به گزارش پایگاه خبری بانک و بیمه،‌ دکتر حسین محمدپورزرندی در همایش لیزینگ و اقتصاد مقاومتی، با اشاره به صنعت نوپای لیزینگ در ایران و تاثیر آن در ابعاد مختلف اقتصادی اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی از ابعاد مورد توجه رهبر انقلاب بوده است و اعتقاد داریم که اگر این نوع اقتصاد به اجرا در می‌آمد، کشورهای مدعی جهان، امروز نیازی به اقتصاد ریاضتی نداشتند و مشکلات امروز این کشورها را در حوزه اقتصاد شاهد نبودیم.

وی با تاکید بر این ‌که اقتصاد مقاومتی، پایه امید را در آغاز همه کارها به انسان می‌دهد، اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی به معنای تشخیص حوزه‌های فشار و تلاش برای کنترل و بی‌اثر کردن تاثیرات آن و تبدیل شدن فشارها به فرصت است و این، تنها راه خودکفایی است.

مدیرعامل بانک شهر در ادامه خاطرنشان کرد: تحریک تقاضا از عوامل مهم و تاثیرگذار بر تولید داخلی است و نقدینگی یکی از محرک‌های اصلی است، اما چون نقدینگی به معنای افزایش تورم است، پس باید ابزاری برای مهار نقدینگی وجود داشته باشد که لیزینگ‌ها یکی از مهم‌ترین ابزارهاست.

پورزرندی تصریح کرد: صنعت اقتصادی لیزینگ، دومین تامین‌کننده مالی در امور اقتصادی کشور است و باید نقاط قوت و ضعف آن را بررسی کرد تا بتواند هر چه بیشتر موجب رونق و فروش تولیدات داخلی شود و نیاز بسیاری از اقشار مختلف جامعه را برطرف کند.

وی عنوان کرد: این صنعت در شرایطی که بانک‌ها نمی‌توانند نقدینگی جامعه و منابع مالی برای تولیدکنندگان تامین کنند، می‌تواند واسطه تولیدکنندگان و متقاضیان باشد.

پورزرندی با بیان این ‌که لیزینگ‌ها می‌توانند، افزایش تورم را به واسطه محدودیت نقدینگی در بازار کنترل کنند، گفت: باید تلاش کنیم تا حد ممکن به این صنعت کمک کنیم و بتوانیم به صورت موازی منابع مالی را از مجاری واقعی در ابعاد مختلف اقتصادی در محورهای مختلف تولیدی، خدماتی، صنعتی و غیره هدایت کنیم.

وی در ادامه با اشاره به مزایای خاص صنعت لیزینگ تصریح کرد: تخصیص منابع مالی کمیاب برای سرمایه‌گذاری مولد از عوامل مهم نقش لیزینگ است، چرا که وجوه مصرفی از طریق لیزینگ به طور واقعی صرف تامین تجهیزات و ایجاد یا راه‌اندازی واحد اقتصادی و همچنین فعال شدن چرخه تولید واحدهای اقتصادی و افزایش عرضه تولیدات می‌شود.

به گفته پورزرندی، امروزه اعطای تسهیلات به روش لیزینگ مترادف با ازدیاد تولید کالا یا خدمات شناخته شده است، بدون اینکه در جامعه ایجاد تورم کند.

وی در ادامه با اشاره به مشکلات این صنعت گفت: یکی از موانع بزرگ عملیاتی شرکت‌های لیزینگ‌، مشکلات تامین منابع مالی مناسب است و باید تمهیداتی مناسب در این خصوص اندیشیده شود.

مدیرعامل بانک شهر با اشاره به روش‌های تامین مالی لیزینگ گفت: از راهکارهای اساسی تامین منابع مالی برای شرکت‌های لیزینگ اوراق بهادارسازی است که یکی از نوآوری‌های اخیر مهندسی مالی است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در دوران پساتحریم این امکان برای تهیه تامین منابع مالی خارجی برای شرکت‌های لیزینگ فراهم شده است تا با مشارکت با شرکت‌های لیزینگ بین‌المللی فروشنده ماشین‌آلات و تجهیزات خارجی در قالب اعتبارات صادراتی، اعتبار فروشنده و دیگر روش‌ها اعتباراتی فراهم شود.

پورزرندی با اشاره به همسویی نقش لیزینگ با فعالیت‌های بانکی گفت: ماهیت وجودی شرکت‌های لیزینگ می‌تواند به مثابه بازوی عملیاتی بانک‌ها و موسسات مالی برای جذب بخشی از منابع بانکی و غیربانکی و تزریق آنها به بخش‌های صنعت، معدن، کشاورزی، خدمات و غیره باشد.

کد خبر: 1068

این را نیز بررسی کنید

«پیامک» تراکنش، یک خدمت منحصر به فرد از «سپینو»

بانک صادرات ایران امکان فعالسازی غیرحضوری خدمات ارسال پیامک تراکنش ها را ایجاد کرده است. …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *