چهارشنبه , ۱۴ آذر ۱۴۰۳

نرخ سود تضمین کننده بانکداری اسلامی نیست

مدیر عامل موسسه اعتباری کوثر با اشاره به تاریخچه تاسیس این موسسه گفت: آخرین موسسه‌ای که پا به عرصه بانکداری گذاشت موسسه اعتباری کوثر بود، ولی پس از ۱۵ سال اولین موسسه‌ای که توانست در سال ۹۲ مجوز رسمی فعالیت از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اخذ نماید موسسه کوثر بود.

به گزارش پایگاه خبری بانک و بیمه، عیسی رضایی اظهار کرد: این موسسه که از سال ۹۰ فعالیت خود را آغاز و با استراتژی مشخص و مدون امروز به حمدالله توانسته است با ایجاد ۳۵۰ شعبه در سراسر کشور خدمات مالی قابل توجهی به مردم ارائه نماید به طوری که پس از تنها دو سال فعالیت مجوز رسمی خود را از بانک مرکزی دریافت کرد.

وی افزود: پرسنل کوثر از بین افراد خوش فکر و تحصیل کرده و صرفا با مدرک تحصیلی کارشناسی حسابداری، IT ، بانکداری و مدیریت بازرگانی به کار گرفته شده‌اند که این امر با توجه به تخصص و تجربه کارکنان خود یکی از عوامل موفقیت و پیشرفت قابل توجه موسسه در سطح کشور به خصوص استان قم بوده است.

نایب رییس هیئت مدیره موسسه اعتباری کوثر گفت: در حال حاضر این موسسه موفق شده است از لحاظ میزان سپرده و ارائه خدمات ۷ بانک رسمی کشور را پشت سر بگذارد و این موفقیت بزرگی است که به سادگی به دست نیامده است.

وی با اشاره به اینکه سیستم بانکی موسسه اعتباری کوثر از ابتدا به شکل متمرکز و فراگیر طراحی شده است، ادامه داد: این مهم سبب افزایش سرعت ارائه خدمات در این موسسه گردید و امکان افزایش شعب را در مراحل راه اندازی بدون محدودیت و مشکل بوجود آورد.

وی تصریح کرد: وام قرض الحسنه در موسسه اعتباری کوثر تا مبلغ پنجاه میلیون ریال بدون حتی یک ریال کارمزد به مشتریان پرداخت می شود و این امر که در بین کلیه بانک‌ها و موسسات سابقه نداشته است به دلیل اعتقاد مسئولین به سنت حسنه قرض الحسنه است که خداوند در قرآن وعده پاداش ۱۸ برابری را در مقابل آن داده است. این موفقیت حاصل نام کوثر و خیر کثیر است که موجب دلگرمی ما در این راه می شود.

دکتر رضایی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: کل فعالیت اقتصادی کشور بانک محور بوده و نزدیک به ۸۸ درصد تامین مالی فعالیت اقتصادی به عهده بانکهاست. کوثر نیز یکی از موسسات اعتباری دارای مجوز رسمی فعالیت است که الحمدالله فعالیت آن در سطح کشور خوب بوده و رضایت داریم.

وی در تبیین مدل جدیدی از بانکداری اسلامی را در نظام بانکی کشور ضروری دانست و اظهارداشت: نرخ سود تضمین کننده بانکداری اسلامی نیست. به این مضمون که می توان وامی را در چارچوب موازین شرعی پرداخت کرد با نرخ بالا ولی شما در جایی دیگر وامی بپردازید با سود دو درصد ولی چون رعایت موازین شرعی را انجام نداده قاعدتا اسلامی بودن آن زیر سوال است.

دکتر رضایی افزود: در واقع مشکل ما در این زمینه این است که ما خبره مسایل شرعی نیستیم و اجرا کننده استانداردها و قوانین هستیم لاجرم خواست ما از مراجع محترم و آیات عظام ارائه الگوی عملی از بانکداری اسلامی و تعریف استانداردها در این حوزه است و با توجه به توصیه های موکدی که در دیدار با مراجع محترم در استان قم مطرح گردید نسبت به حذف کارمزد و جریمه دیرکرد از وام های قرض الحسنه اقدام نمودیم تا شک و شبهه را در موارد اخذ کامزد از خود دور کرده باشیم و آخرت خود را به دنیای دیگران نفروخته باشیم که این حداقل کاری است که ما فعلا در این حوزه توانسته ایم انجام بدهیم و خیر آن را نیز الحمدالله دیده‌ایم. همان طور که وعده الهی در کوثر تحقق یافته است.

وی در خصوص تعامل موسسه با دولت تدبیر و امید در راستای سوق دادن منابع کوثر به واحدهای تولیدی گفت: الحمدالله موسسه طی دو سال اخیر این ابتکار را انجام داده که بسیار هم راضی هستیم و امیدواریم در این زمینه نیز دین خود را نام خود ادا کرده و سبب رضایت بسیاری از واحد های تولیدی و کارگران آن شده ایم.

دکتر رضایی با اشاره به صحبت های حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی که کوثر را خیر کثیر برشمردند، بیان کرد: اگر توفیقی هم داریم نشات گرفته از این نام مقدس است.

کد خبر: 858

این را نیز بررسی کنید

هیأت‌مدیره بانک دی، نه پاداش گرفتند، نه تسهیلات

  در پی انتشار خبری کذب در برخی از سایت‌های غیرمعتبر و شبکه‌های اجتماعی، با …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *