جمعه , ۱۰ فروردین ۱۴۰۳

صفدری اعلام کرد: فعال شدن بازار بدهی، راه نجات صنعت بیمه

مدیرعامل شرکت بیمه ما با انتقاد از قدیمی بودن برخی آیین نامه ها و عملیاتی نشدن بخش زیادی از برنامه پنجم توسعه، فعال شدن بازار بدهی را مهمترین راهکار برای توسعه صنعت بیمه اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری خرد و کلان، مجید صفدری در نشستی با اعضای انجمن خبرنگاران بیمه با بیان این که متاسفانه هم رشته های بیمه ای و هم روش های فروش بیمه نامه در ایران قدیمی است، گفت: در چنین شرایطی که شرکت های بیمه خصولتی در بازار فعالیت می کنند، شرکت هایی که بتوانند روش های فروش را جذاب کنند، موفق خواهند بود.

به گفته او، شرکت سهامی بیمه ما توانسته در بازار کنونی فروش بیمه های عمر را ۹۵ درصد، کل فروش شرکت را ۶۰ درصد و تعداد مشتریان را ۳۰ درصد رشد بدهد.

وی با بیان این که بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی برنامه ششم توسعه، صریب نفوذ بیمه باید در کشور به ۷ درصد برسد، این سوال را مطرح کرد که آیا مقدمات این کار فراهم است؟

او ادامه داد: در حال حاضر ۴۰ درصد درآمدهای شرکت های بیمه از محل فروش بیمه نامه شخص ثالث به سازمان ها و ارگانهای دیگر تخصیص می یابد. متاسفانه مدیران دولتی اعتقادی به بیمه ندارند و کم بیمه شدگی در بخش های دولتی به شدت وجود دارد.

وی تاکید کرد که دولت باید آیین نامه های بیمه ای را تسهیل و شرایط توسعه بیمه در کشور را فراهم کند.

مدیرعامل شرکت بیمه ما با بیان این که ضریب نفوذ ۱۲ درصد برای بیمه های عمر، شایسته کشور ما نیست، گفت: می شود بخشی از یارانه نقدی که هر ماه به مردم پرداخت می شود را در قالب بیمه های عمر برای آنها سرمایه گذاری کرد. البته باید این موضوع به صورت شفاف برای مردم توضیح داده شود.

صفدری به موضوع بیمه پلنگ ایرانی که توسط شرکت بیمه ما ارائه شده، اشاره کرد و گفت: این که مقامات سازمان ملل به این بیمه نامه پرداختند، باعث افتخار صنعت بیمه کشورمان و شرکت بیمه ما است و البته گامی در جهت توسعه فرهنگ بیمه در ایران نیز هست.

مدیرعامل شرکت سهامی بیمه ما با اشاره به این که تنها ۹ سال دیگر بر اساس سند چشم انداز، ایران باید در کشورهای منطقه سرآمد باشد، گفت: هم افزای در گسترش فرهنگ بیمه، خواسته ما از دولت است.

وی در ادامه به این که شرکت های بیمه اکنون حدود ۱۶ هزار میلیارد تومان پول در بانک، بورس و فرابورس ذخیره کرده اند، اشاره کرد و گفت: اگر همه وزارتخانه ها کمک کنند، می تواند این عدد را ۵ برابر کرد.

او ادامه داد: در حالی که بانک های دنیا، فقط عملیات بانکداری انجام می دهند و شرکت های بیمه، پول مردم را سرمایه گذاری می کنند، متاسفانه در ایران روال کاملا برعکس است. به همین دلیل است که بانک ها در کشور ما بسیار پولدارند و ساختمان های مجلل دارند، اما برخی شرکت های بیمه در استان ها حتی ساختمانی در خور شان صنعت بیمه ندارند.

به گفته او، افتصاد کشور نباید بانک محور باشد و اساس فعالیت تجاری باید به شرکت های بیمه واگذار شود، چون بمیه تعهدات آینده را می فروشد و به همین دلیل باید پول تولید کند.

صفدری با اعلام این که اکنون سهم بازار بدهی در اقتصاد کشور ما تنها ۵ درصد است، گفت: این رقم در کشورهای توسعه یافته ۷۵ درصد است. کشور ما نیز برای خلاص شدن از وضعیت موجود، چاره ای جز انتشار اوراق مشارکت، صکوک، اوراق مرابحه  و استفاده حداکثری از بازار بدهی ندارد.

او این را هم گفت که انتشار اوراق مشارکت دستوری با نرخ ثابت اعلام شده از سوی بانک مرکزی، عملیاتی کردن بازار بدهی نیست و مشکلی از کشور حل نمی کند.

مدیرعامل شرکت بیمه ما با اشاره به این که بازدهی صنعت بیمه، ۸ درصد است و این عدد نمی تواند مردم را به سرمایه گذاری تشویق کند، ادامه داد: شرکت های بیمه باید به کشورهای همسایه نفوذ کنند و در آنجا عملیات بیمه گری انجام دهند، اما واقعا با آیین نامه های کنونی چنین کاری بسیار سخت و در برخی مواقع غیرممکن است.

وی همچنین به خصولتی بودن بسیاری از شرکت های بیمه در کشور اشاره کرد و گفت: این که هر کدام از سهامداران یک شرکت بیمه ای حرف خودشان را بزنند، بسیار نامطلوب است و می تواند شرکت ها را به سختی بیاندازد.

صفدری در ادامه به لزوم استفاده از ظرفیت شبکه های اجتماعی برای توسعه فرهنگ بیمه اشاره کرد و گفت: در حالی که شبکه های اجتماعی سهم مهمی در اطلاع رسانی دارند، متاسفانه صنعت بیمه حضور چندانی در آن ندارد.

به گفته او، افزایش تعداد شرکت های بیمه به تنهایی معنای گسترش فرهنگ بیمه را تداعی نمی کند، بلکه شرکت ها باید محصولات، روش های فروش و توانایی های اختصاصی خود را در بازار به نمایش بگذارند.

img_3232-copy

کد خبر: 5332

این را نیز بررسی کنید

کسری صندوق بازنشستگی بیمه مرکزی، در یک سال ۲٫۳ برابر شد!

صندوق های بازنشستگی در کشور با چالش هایی مواجه شده اند، به گونه ای که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *